Wesele na Mazurach 2017-11-08T08:34:57+00:00
Wesele na mazurach

Bliskość lasów i jezior oraz bezpośrednie sąsiedztwo Puszczy Piskiej przylegającej do Mazurskiego Parku Krajobrazowego stwarzają komfortowe warunki organizacji przyjęć oraz idealne miejsce dla sesji zdjęciowych, tuż nad jeziorem, na pomoście czy na łódce.

Cudowne wesele na Mazurach

W Hotelu Zełwągi nad jeziorem

Szanowni Państwo,
Ślub i wesele to wyjątkowe i jedne z najważniejszych wydarzeń w życiu. Przywołane latami we wspomnieniach, wymagają uroczystej oprawy i szczególnego miejsca.
Wierzymy, że takim miejscem jest Hotelik Zełwagi, który dysponuje elegancką salą bankietowo-weselną, świetną kuchnią oraz profesjonalnym i doświadczonym personelem, który dołoży wszelkich starań, aby stworzyć niepowtarzalny scenariusz i pomóc Państwu w organizacji tak ważnej uroczystości.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą weselną Hoteliku Zełwągi.

Miejsce organizacji przyjęć

Na Państwa specjalne życzenie przygotujemy dekorację Sali i kościoła oraz bukiety, które na zdjęciach lub taśmie filmowej uwiecznią ten wyjątkowy dzień.
Z chęcią doradzimy i pomożemy w doborze środków do stworzenia wymarzonej atmosfery.

Sala bankietowa

Elegancka, przestrzenna i klimatyzowana, w której w komfortowych warunkach może ucztować nawet 200 osób, W sali duże okna z widokiem na elegancko zaprojektowany staw, przestronny parkiet, wyjście na taras, na którym latem rozstawione są stoliki i krzesła. Standardowa dekoracja sali, stołów oraz bufetów, nie wymaga większych dekoracji. Jeśli jednak marzą Państwo o specjalnej oprawie to możemy zaprojektować inną, specjalnie przygotowaną wg życzenia.

Sala kominkowa

Sala polecana do organizacji mniejszych imprez, maksymalnie do 60 osób. Dwustronny kominek daje niepowtarzalny klimat Sali. Posiada własny sprzęt dla DJ’a, w Sali znajduje się kameralny bar oraz bilard. Odrębne wyjścia z Sali podnoszą jej walory.

Restauracja

Klimatyzowana, przeznaczona dla maksymalnie 60 osób. Z Restauracji prowadzą bezpośrednie dwa wyjścia do ogródka, na którym latem rozstawione są stoliki, krzesła i ławy dla 100 osób z widokiem na jezioro.

Menu weselna

Proponujemy tradycyjne menu, które zaspokoi nawet najbardziej wyrafinowane gusta kulinarne.
Jesteśmy otwarci, jeśli zapragną Państwo ustalić własne menu.

Po uroczystości weselnej proponujemy również przyjęcie poprawin.
Gościom weselnym oferujemy atrakcyjne zniżki na noclegi.
Przywitanie Państwa Młodych przez Rodziców chlebem, solą i wódką.
Wzniesienie toastu – winem musującym.

Menu główne

Na stołach gości menu obiadu i kolacji głównej.
Na stole szwedzkim kawa, herbata, ciasta jak również wina białe i czerwone.
Na życzenie gości napoje gorące serwowane przez kelnerów.
Napoje zimne w dzbankach na stołach gości.
Woda mineralna z kawałkami cytryny,
napoje owocowe oraz wódka w coolerach z lodem.

MENU od 140 zł/ os

Menu weselne PROPOZYCJA I

Chleb i wino musujące na powitanie

Dania gorące:
I danie ciepłe: Rosół z makaronem
Filet z kurczaka sosie koperkowym z ziemniakami puree i surówką
II danie ciepłe: Szaszłyki wieprzowe i drobiowe
III danie ciepłe: Flaki
IV danie ciepłe: Barszcz czerwony z krokietem

Przekąski i sałatki:
Półmisek wędlin wędzonych i pieczonych
Rolada drobiowa
Zawijany śledzik z ogórkiem i oliwką
Ryba w sosie kurpiowskim
Sałatka grecka
Jajko faszerowane w szynce na sałacie
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Sałatka prowansalska
Mozarella w pomidorach
Pieczywo

Bufet:
Kawa, herbata

Napoje w dzbankach na stołach uzupełniane bez limitu
Woda niegazowana z kawałkami cytryny, napoje owocowe

Menu weselne PROPOZYCJA II

Chleb i wino musujące na powitanie

Dania ciepłe:
I danie ciepłe: Rosół z makaronem/ pomidorowa z kluskami
Na półmiskach: Filet z kurczaka, zrazy wieprzowe, filet rybny w cieście, ziemniaki puree, bukiet trzech surówek
II danie ciepłe: Karkówka w sosie pieczeniowym, udka faszerowane
III danie ciepłe: Flaki
IV danie ciepłe: Barszcz czerwony z krokietem

Przekąski i sałatki:
Półmisek wędlin wędzonych i pieczonych
Rolada drobiowa
Zawijany śledzik z ogórkiem i oliwką
Ryba w sosie kurpiowskim
Sałatka grecka
Jajko faszerowane w szynce na sałacie
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Sałatka prowansalska
Mozarella w pomidorach
Pieczywo

Bufet:
Kawa, herbat

Napoje w dzbankach na stołach uzupełniane bez limitu:
Woda niegazowana z kawałkami cytryny, napoje owocowe

Menu weselne PROPOZYCJA III

Chleb i wino musujące na powitanie

Dania gorące:
I danie ciepłe: Rosół z makaronem
Kotlet de’volaille, schabowy,
karkówka w sosie pieczeniowym,
ziemniaki z wody z koperkiem, bukiet trzech surówek
II danie ciepłe: Gołąbki w delikatnym sosie pomidorowym
III danie ciepłe: Udka faszerowane, kotleciki drobiowo-wieprzowe
IV danie ciepłe: Flaki
V danie ciepłe: Barszcz czerwony z krokietem

Przekąski i sałatki:
Półmisek wędlin wędzonych i pieczonych
Rolada drobiowa ze szpinakiem
Śledzik w trzech smakach
Ryba po cygańsku
Sałatka grecka
Sałatka z krewetek
Sałatka z tuńczykiem
Szparagi w szynce
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Sałatka prowansalska
Mozarella w pomidorach
Pieczywo

Bufet:
Kawa, herbata, owoce

Napoje w dzbankach na stołach uzupełniane bez limitu:
woda niegazowana z kawałkami cytryny, napoje owocowe

Menu weselne PROPOZYCJA IV

Chleb i wino musujące na powitanie

Dania gorące:
I danie ciepłe: Przystawka Rolada z kaczki w sosie żurawinowym
Żurek
Zrazy wołowe, kotlet de”volaille,
karkówka w sosie pieczeniowym,
ziemniaki z wody z koperkiem,
ziemniaki zapiekane w ziołach,
bukiet trzech surówek
II danie ciepłe: Befsztyk wieprzowy z cebulką,
filet rybny w sezamie,
III danie ciepłe: Golonka na kapuście zasmażanej
IV danie ciepłe: Flaki podawane w chlebku
V danie ciepłe: Barszcz czerwony z krokietem

Przekąski i sałatki:
Półmisek wędlin wędzonych i pieczonych
Rolada drobiowa ze szpinakiem
Rolada ze szczupaka
Zawijany śledzik z ogórkiem i oliwką
Pieczeń ze śliwką
Carpacio z łososia w z ogórkiem zielonym
Ryba po węgiersku
Sałatka grecka
Szparagi w szynce
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Sałatka prowansalska
Mozarella w pomidorach
Pieczywo

Bufet:
Kawa, herbata,
Owoce na lustrze

Napoje w dzbankach na stołach uzupełniane bez limitu:
woda niegazowana z kawałkami cytryny, napoje owocowe

Stół wiejski – pęta kiełbas, szynka, baleron, pasztet, salceson,
smalec – dzieżka, ogórki – 3L,

Napoje owocowe w cenie menu. Napoje gazowane i alkohol liczony wg spożycia.

Napisz do nas, zapytaj o wolne terminy, wyślemy Tobie pełną ofertę organizacji przyjęć weselnych:

marketing@hotelik-zelwagi.pl
tel. 87 42 16 823